Vacatures

Knowhow

Ideevorming

Een cyclus van productontwikkeling start altijd met een idee. Dit zijn ideeën die bij onze klanten ontstaan. Om deze ideeën uiteindelijk op de markt te kunnen zetten in een vorm van een product, is het belangrijk dat het juiste proces wordt gevolgd. Botany ondersteunt dit gehele traject. We onderscheiden hierin een aantal processen.

Ideevorming

Eigenschappen bepalen

Na de ideevorming wordt getest wat de mogelijke eigenschappen van een product zijn. Wat zijn de effecten? Onder welke omstandigheden? Op welk gewas toe te passen?  En hoe te gebruiken? In deze fase worden bepaalde onzekerheden uitgesloten om in hoofdlijnen antwoord te geven op de gestelde vragen. Zo kan wordt bepaald welke eigenschappen het product nodig heeft om een goede werking te hebben.

Eigenschappen bepalen

Prototypering

Met de behaalde resultaten uit de vorige stap wordt verder getest. Verbanden worden specifiek in kaart gebracht. De werking van het product wordt specifiek getest in een omgeving waarin het in de praktijk ook zou worden toegepast, kijkend naar de (eind)gebruiker. Een vroeg model van een concreet product.

Prototypering

Vermarkten / introductie

Nadat het product uitvoerig is getest, kan het product worden vermarkt. Het product wordt onder de aandacht gebracht door middel van bijvoorbeeld demonstratieproeven bij telers. Zo komen zij in aanraking met het product en kunnen kennis maken met de voordelen van het nieuwe/geoptimaliseerde product. Totdat er weer een verbeterde versie of nieuw product op de markt komt.

Vermarkten / introductie

Contact