Vacatures

PhenoVerius

Geautomatiseerde insectdetectie

PhenoVerius richt zich op de verkoop, service en doorontwikkeling van geautomatiseerde insectdetectie voor plantgerelateerde ziekten en plagen. Dit gebeurt op basis van deep learning technologie.

Cirillo is het eerste geautomatiseerde systeem van PhenoVerius. Cirillo maakt het voor ontwikkelaars van gewasbeschermingsmiddelen en voor resistentieveredelaars mogelijk om specifieke groeistadia van insecten geautomatiseerd te tellen.

Cirillo

Het systeem bestaat uit een camera-opstelling waarmee digitale beelden worden gemaakt van plantdelen met een aantasting van insecten. De aanwezige insectenpopulatie wordt middels een neuraal netwerk geclassificeerd op basis van het ontwikkelingsstadium van de individuele insecten.

Cirillo is het eerste systeem dat insecten geautomatiseerd kan classificeren naar ei-stadium, larvestadium en popstadium van de witte vlieg. Het systeem maakt het daarmee mogelijk om op een grootschalige en uniforme wijze tellingen te verrichten ten behoeve van de ontwikkelingen van nieuwe (biologische) gewasbeschermingsmiddelen en resistente rassen.