Stagiaire Luuk Drykoningen

Aan het woord

"Ik studeer Toegepaste Biologie en zocht een stageplaats. Tijdens een stagevoorlichting vertelde een ouderejaars student over zijn stage bij Botany. Ik was op zoek naar een bedrijf waar ik onderzoek kon doen naar planten en werd enthousiast over zijn verhaal. Hij vertelde over de mogelijkheden binnen Botany om te oriƫnteren op verschillende richtingen binnen plantonderzoek. Dit vond ik belangrijk omdat ik mijn stage wilde gebruiken voor verdere specialisatie in de richting plant."

"Ik studeer Toegepaste Biologie en zocht een stageplaats. Tijdens een stagevoorlichting vertelde een ouderejaars student over zijn stage bij Botany. Ik was op zoek naar een bedrijf waar ik onderzoek kon doen naar planten en werd enthousiast over zijn verhaal. Hij vertelde over de mogelijkheden binnen Botany om te oriƫnteren op verschillende richtingen binnen plantonderzoek. Dit vond ik belangrijk omdat ik mijn stage wilde gebruiken voor verdere specialisatie in de richting plant.

Ik heb vanaf april 2017 een half jaar stage gelopen bij Botany. Tijdens de stage heb ik de helft van de tijd meegewerkt aan onderzoek voor opdrachtgevers en aan onderzoek ten behoeve van Botany zelf. De werkzaamheden bestonden onder andere uit het meewerken aan metingen, het opzetten en afbreken van proefopstellingen, gewaswerkzaamheden en algemeen onderhoud. In de resterende tijd heb ik gewerkt aan mijn eigen onderzoek aan een onderwerp dat voor Botany van belang was om hun klanten goed van dienst te kunnen zijn, namelijk een test ontwikkelen om objectief de effectiviteit van biologische bestrijdingsmiddelen te kunnen vaststellen. De resultaten uit deze test zijn vervolgens gebruikt om de methode te valideren met kaswittevlieg.

Ik heb literatuuronderzoek gedaan, planningen gemaakt, onderzoeksvoorstellen uitgewerkt, metingen verricht en rapportages gemaakt en gepresenteerd aan de projectleiders. Ik heb een erg positieve ervaring gehad als stagiair bij Botany. Kreeg goede begeleiding en heb de werksfeer als erg prettig ervaren. Ook heb ik veel geleerd over de verschillende richtingen binnen het plantonderzoek en heeft de stage me geholpen bij het maken van een keuze voor mijn specialisatie.