Stage Juul Baeten

Onderzoek naar trips in chrysant, de bewaarperiode van mineervliegpoppen en digitaal waarnemen

Onze stagiaire Juul Baeten heeft vandaag haar laatste stagedag. Afgelopen half jaar hield Juul zich, naast haar algemene werkzaamheden, bezig met drie verschillende opdrachten.

Rassenproef: trips in chrysant
De opdracht waarmee Juul startte was een rassenproef. Daarbij werd gekeken naar de optimalisatie van de insectenkweek van trips in Chrysanten.

“Dit was toch ook wel mijn favoriete proef. Het was een geslaagde proef, met interessante resultaten. Ik heb ontzettend veel over trips geleerd; vanuit de praktijk, maar ook vanuit de theorie”.

Daarnaast hield Juul zich gedurende haar stageperiode bezig met het digitaal waarnemingssysteem (Cirillo). Daardoor leerde ze veel over deze manier van insecten tellen. Het andere onderzoek van Juul ging over de bewaarperiode van mineervliegpoppen in de koelkast met als doel een optimalisatie van de insectenkweek.

Afwisselend en leerzaam
“Je kunt jezelf echt heel goed oriënteren tijdens je stage bij Botany. Tijdens je werkzaamheden krijg je te maken met zeer uiteenlopende onderzoeken in de plantenteelt. De combinatie van het meewerken en het uitvoeren van mijn eigen opdrachten was prima in balans. Het was een uitdagende en leerzame stage bij een mooi bedrijf met ontzettend leuke en behulpzame collega’s”.

Juul is derdejaars student Toegepaste Biologie aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. Na haar stage bij Botany reist ze af naar Portugal om daar een volgende stage te starten. We wensen haar heel veel succes in de toekomst en hopen haar snel nog een keer terug te zien!

Stage lopen binnen de Botany Group?
Wil jij ook stage lopen bij een kennis- en ontwikkelpartner op het gebied van plantfysiologie, plantgezondheid of teelttechniek. We hebben stages in diverse richtingen. Informeer gerust naar de mogelijkheden via: https://www.botanygroup.nl/vacatures/2018-10-03/vacature-stage-s