Urban Health Farms en Botany Group intensiveren samenwerking met komst van Urban Health Farms Campus (Venlo)

Urban Health Farms en Botany Group intensiveren samenwerking met komst van Urban Health Farms Campus (Venlo)

Met de komst van 'The Urban Health Farms Campus' (UHF Campus) in Venlo intensiveert Botany de samenwerking met de Urban Health Farms: een Europese speler op het gebied van indoor vertical farming.

De twee bedrijven werken al ruime tijd nauw samen als partners op het gebied van vertical farming. Ontwikkeling van teeltreceptuur voor Urban Health Farms vindt sinds november 2022 plaats bij BrightBox (onderdeel van de Botany Group). De intensivering van de samenwerking houdt in dat Botany Group en Urban Health Farms gaan opschalen in R&D en opleiding van medewerkers voor Urban Health Farms. Hiervoor wordt op Brightlands Campus Venlo (waar Brightbox op dit moment is gevestigd) door beide partijen de Urban Health Farms Campus (UHF Campus) opgericht.

Urban Health Farm Campus
The UHF Campus wordt de plek waar opleidingen, trainingen en R&D plaatsvinden onder supervisie van wetenschappers, onderzoekers, technische ingenieurs en telers. Botany neemt deze supervisie en uitvoering op zich. Het bedrijf voert al jaren innovatieprojecten uit voor organisaties die producten en diensten in volledig gecontroleerde teelten. Botany heeft dan ook jarenlange, zeer uiteenlopende kennis opgebouwd op het gebied van vertical farming.

Toekomstplannen

Urban Health Farms is hierin voor Botany de geschikte samenwerkingspartner. Beide bedrijven werken aan het creƫren van een marktverschuiving van een regulier voedselproductie naar een duurzamere manier van voedsel produceren voor de volgende generatie. Met mooie, ambitieuze toekomstplannen om de grootste indoor vertical farm operator te worden gaan beide bedrijven de samenwerking met enthousiasme tegemoet.