Innexo BV helpt bedrijven innoveren via cannabisonderzoek

Sinds 1 april (dit jaar) heeft Innexo een opiumontheffing voor wetenschappelijke doeleinden van het Bureau Medicinale Cannabis (BMC) ontvangen.

Na een geslaagde audit door de Inspectie Gezondheidzorg en Jeugd (IGJ) kan Innexo zich de komende jaren toeleggen op legaal cannabisonderzoek. Directeur en mede-eigenaar van Innexo, Dominique van Gruisen, is tevreden: "Dit is een belangrijke milestone die bereikt is. Niet alleen voor Innexo zelf, maar ook voor alle andere bedrijven die actief zijn in de (medicinale) cannabissector zoals genetica-ontwikkelaars, systeembouwers, toeleveranciers én producenten. Dankzij deze ontheffing kunnen we hen via contractonderzoek helpen om hun innovaties te versnellen.”

De hoofdlijnen waarop Innexo samen met haar partners en klanten de komende jaren zal innoveren, liggen op het verbeteren van productietechnieken en de ontwikkeling van specifieke teeltrecepten, het creëren en testen van nieuwe medicinale en farmaceutische rassen en de ontwikkeling van technologie die moet leiden tot een product van een meer constante farmaceutische kwaliteit. Innexo beschikt over onderzoekkassen, klimaatcellen en hoogtechnologische precision farming units. Afgelopen maand zijn de eerste onderzoeken opgestart. Innexo is één van de handvol bedrijven ter wereld die gespecialiseerd is in contractonderzoek met cannabis.

Over Innexo:
Als contract research organisatie, specialiseert Innexo zich in het verbeteren van inhoudsstoffenproductie van medicinale planten, met daarbij een focus op Cannabis sativa L. Het bedrijf maakt deel uit van de Botany Group en wordt geleid door haar directeur, Dominique van Gruisen. De heer van Gruisen is al meer dan 15 jaar actief in de wereldwijde (legale) cannabisindustrie en heeft diverse managementfuncties betrokken in biotech/farma, met focus op cannabis. Het is de missie van Innexo om door middel van contractonderzoek andere bedrijven te ondersteunen en de ontwikkeling van innovaties te versnellen. Met de start van de activiteiten van Innexo, beschikt de Botany Group over extra diepgaande expertise op vlak van inhoudsstoffen en medicinale planten. Contact opnemen met Innexo kan via: dominique.vangruisen@innexo.nl