Korte update onderzoek Kas als Energiebron - Hogedraad komkommer

Botany

Inmiddels loopt het project ‘komkommer jaarrond in balans met minimaal energieverbruik’ een aantal maanden. Met nog een paar weken in het vooruitschiet, kunnen we voorzichtig stellen dat we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde proef.

Meer dan geslaagd onderzoek
Op dinsdag 7 maart, met nog 24 teeltdagen op de teller, werden de koppen eruit gehaald. De koppen stonden nog sterk. Daarom werd ervoor gekozen om nog 20 komkommers per vierkante meter aan te houden. Een zeer ambitieuze doelstelling, aangezien op zaterdag 11 maart de lampen uitgingen. Echter, gezien de krachtige plantstand, werd hier toch voor gekozen. Met het onderzoek willen we tenslotte de grenzen opzoeken. Al met al kunnen we terugkijken op een meer dan geslaagd onderzoek.

Eindsymposium Kas als Energiebron – Hogedraad komkommer
Alle keuzes en resultaten worden door de projectpartners toegelicht tijdens het eindsymposium op woensdag 10 mei vanaf 13:00 uur. Tijdens deze middag zoomen we ook in op een kostenplanberekening en simulaties, waarbij het potentieel met iets meer gas en elektra zal worden doorgerekend.

Het evenement vindt plaats bij Botany in Meterik en is voor iedereen gratis toegankelijk.
Wil je dit evenement niet missen? Meld je dan nu alvast aan via de aanmeldpagina: https://www.botanygroup.nl/nl/aanmelden-eindsymposium