Innexo BV ondersteunt betere toegang tot cannabisonderzoek

Fluence LED is geselecteerd om Acceleration Platform for Innovation mogelijk te maken, een programma dat bedrijven helpt deel te nemen aan onderzoek dat de productie van medicinale cannabis in EMEA bevordert.

Fluence, een toonaangevende wereldwijde leverancier van energie-efficiënte LED-verlichtingsoplossingen voor commerciële cannabis- en voedselproductie, kondigde een uitbreiding aan van zijn onderzoekssamenwerking met de Nederlandse organisatie Innexo BV (Innexo), een gespecialiseerde agrarische onafhankelijke onderzoeksorganisatie die zich richt op moleculaire landbouw en medicinale planten.

Innexo maakt gebruik van de VYPR Broad R4 LED-oplossing van Fluence ter ondersteuning van het nieuwe Acceleration Platform for Innovation (API) programma. API stelt innovatieve, kleinschalige bedrijven in de buurt van de cannabisindustrie in staat om onderzoek te doen naar de medicinale cannabisteelt. API's eerste ronde van deelnemers, waaronder bedrijven als producenten van biostimulantia en kunstmest, zal onderzoeksproeven uitvoeren die zich richten op de gezondheid, kracht en veerkracht van planten onder Fluence LED's.

"Fluence is de natuurlijke keuze voor een verlichtingsleverancier om API te ondersteunen, omdat we een gemeenschappelijke visie delen om onderzoek toegankelijk te maken en technologische innovaties te stimuleren die de toekomst van de medicinale cannabisteelt ontsluiten", aldus Dominique van Gruisen, algemeen directeur van Innexo. "Fluence's door wetenschap ondersteunde productontwikkeling en het interne team van tuinbouwexperts is uniek onder de verlichtingsleveranciers. Het inzicht en de begeleiding die API-deelnemers krijgen van vakexperts bij Innexo en Fluence zullen hun vermogen om intellectueel eigendom op te bouwen versnellen door middel van deze onderzoeksproeven.”

De onderzoekssamenwerking tussen Innexo en Fluence begon in oktober 2022. De bedrijven, die beide worden erkend als innovators op het gebied van cannabisonderzoek, kwamen voor het eerst samen om de effecten te onderzoeken van tussenbelichting (belichting tussen het gewas in plaats van erboven) en toepassingen van topverlichting in medicinale cannabisplanten.

"De mijlpalen die we ervaren bij de legalisering van cannabis in Europa, zoals cannabisclubs voor de teelt in Duitsland en de Nederlandse coffeeshopaanbesteding, tonen aanzienlijke kansen en vraag naar uitbreiding van kennis over cannabisteelt", zegt Timo Bongartz, algemeen directeur van Europa, het Midden-Oosten en Afrika in Fluence. “Een toename van onderzoeksvragen ging natuurlijk gepaard met de uitbreiding van de legale markt, maar wordt niet altijd ondersteund door de juiste middelen voor onderzoek. Samenwerken met een pionier op het gebied van cannabisonderzoek zoals Dominique biedt de mogelijkheid om belangrijke toegang tot tools te vergemakkelijken die de innovatie bij Innexo BV bevorderen.”

Fluence zal zich blijven inzetten voor het bevorderen van cannabisonderzoek om de wereld te helpen slimmer te worden tijdens GreenTech Amsterdam 2023, een van de grootste evenementen in de cannabisindustrie ter wereld. De GreenTech-stand van Fluence zal een reeks onderzoekssessies organiseren, met Dominique van Gruisen en Fluence-experts Dr. David Hawley, hoofdwetenschapper, en Sebastian Olschowski, onderzoeksprojectmanager voor EMEA.