Uitnodiging: Telersbijeenkomst Spuittechnieken & Precisie Gewasbescherming

Binnen het praktijkprogramma Weerbaarheid in de Praktijk werkt Glastuinbouw Nederland aan twee regionale pilotprojecten: Kas als Ecosysteem en Precisie Gewasbescherming. Het pilotproject Precisie Gewasbescherming en diverse spuittechnieken worden tijdens deze bijeenkomst van Glastuinbouw Nederland en Botany op 18 oktober gepresenteerd.

Datum en locatie
Woensdag 18 oktober | 12.30 - 17.30 uur
Botany | Dr. Droesenweg 7, Meterik

In de pilot Precisie Gewasbescherming worden nieuwe en verbeterde toepassingstechnieken ontwikkeld en gedemonstreerd. Met als doel: een efficiënter gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, met afname van emissie- en milieu-impact door volledig te richten op groene middelen.

In overleg met telers, toeleveranciers en toelatingshouders is een aantal demonstraties opgezet. Hierin staat centraal: het nut van optimale spuittechnieken, juiste toepassingsomstandigheden en het gebruik van hulpstoffen bij bekende knelpunten zoals wittevlieg, luis en meeldauw. Ook het onderhoud van spuitapparatuur, nieuwe technieken, doppenkeuze, juiste druk en spuitvolumes komen deze bijeenkomst aan bod. Deze bijeenkomst is interessant voor zowel telers van groente als siergewassen en zacht fruit.

Programma en aanmelden
12.30 uur Ontvangst
13.00 uur Opening door Kyra Broeders (Glastuinbouw Nederland)
13.10 uur Toelichting programma door Maarten Vliex (Botany)
13.20 uur Gebruik Hulpstoffen door Caroline van den Hoek (Syngenta)
13.40 uur Toelichting inzake bestrijding rups
14.00 uur Toelichting workshops door Liesbeth Nijs (Glastuinbouw Nederland)
14.10 uur Workshopronde 1
15.10 uur Pauze
15.30 uur Workshopronde 2
16.50 uur Netwerkborrel
17.30 uur Einde bijeenkomst

Deze bijeenkomst is gericht op telers. Bent u geen teler dan is uw aanmelding onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien wij uw aanmelding hierdoor moeten annuleren, informeren wij u uiterlijk maandag 16 oktober.

Verlenging spuitlicentie
Deze bijeenkomst kunt u ook mee laten tellen als dagdeel voor verlenging spuitlicentie, onderdeel Veiligheid en Techniek. De kosten voor verlenging spuitlicentie bedragen € 65.
Vergeet uw spuitlicentiepas niet mee te nemen naar de bijeenkomst!

De genoemde kosten zijn per persoon en exclusief btw. Indien u niet via IDEAL wil betalen ontvangt u de factuur na afloop van de bijeenkomst. Er wordt dan € 7,50 administratiekosten in rekening worden gebracht. U kunt dit op het aanmeldformulier aangeven.

Aanmelden
Meld u aan via het aanmeldformulier. Aanmelden is verplicht en kan tot maandag 16 oktober, 12.00 uur, mits er nog plaats is. Ter plaatse aanmelden voor de bijeenkomst is niet mogelijk.

Annuleren
Annuleren kan alleen schriftelijk via akerkhof@glastuinbouwnederland.nl. Bij annulering 48 uur voor de bijeenkomst wordt uw inschrijfgeld, minus € 7,50 administratiekosten, terugbetaald. Daarna wordt uw inschrijving als definitief beschouwd. In overleg kunt u een vervanger sturen.

Beeldmateriaal
Er kunnen foto’s en video’s gemaakt worden ter terugblik of promotie van deze bijeenkomst. Als u daar bezwaar tegen heeft dan kunt u dit vooraf aangeven via info@glastuinbouwnederland.nl.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Annelies Kerkhof, mobiel 06 303 163 67, e-mail akerkhof@glastuinbouwnederland.nl.