Bijeenkomst: Toekomst Nederlandse glasgroente

De glastuinbouw staat voor een grote uitdaging: we zijn op weg naar klimaatneutraal. De transitie naar een duurzame energievoorziening met geen of nauwelijks aardgasgebruik. De CO2 die essentieel is in de glastuinbouw moet zonder aardgas uit andere bronnen komen. Hoe kun je vaak schaars CO2 optimaal benutten? En wat betekent dit voor de weerbaarheid van de plant? Maar wat moet je daar als ondernemer mee?

Datum en locatie
Woensdag 8 november | 14.30 - 18.00 uur
Botany | Dr. Droesenweg 7, Meterik

Een onlangs afgerond project in komkommer geeft meer inzichten die ook bruikbaar zijn in andere groentegewassen. Deze inzichten worden tijdens deze bijeenkomst met u gedeeld. Ook gaan we met de veredelaars in discussie over welke rol veredeling kan spelen in de transitie.

Programma
14.30 uur: Ontvangst
15.00 uur: Opening door Maarten Vliex (Botany) en Robert Solleveld (Glastuinbouw Nederland)
15.10 uur: Toekomst glastuinbouw gemeente Horst aan de Maas door Burgemeester Ryan Palmen
15.25 uur: Actualiteiten energie door Alexander Formsma (Glastuinbouw Nederland)
15.40 uur: Resultaten CO2 project en toelichting project winterteelt komkommer door Frank Huijs, Bram Rongen (Botany) en Govert Trouwborst (Plantlighting)
16.20 uur: Paneldiscussie, verleggen van grenzen energie, CO2 en veredeling
16.55 uur: Afsluiting door Maarten Vliex (Botany)
17.00 uur: Netwerkborrel en bezichtiging winterteelt komkommer
18.00 uur: Einde bijeenkomst

Aanmelden
Meld u aan via het aanmeldformulier. Aanmelden is verplicht en kan tot 7 november, 12.00 uur, mits er nog plaats is. Ter plaatse aanmelden voor de bijeenkomst is niet mogelijk. 

Beeldmateriaal
Er kunnen foto’s en video’s gemaakt worden ter terugblik of promotie van deze bijeenkomst. Als u daar bezwaar tegen heeft dan kunt u dit vooraf aangeven via info@glastuinbouwnederland.nl.