Botany jarenlange onderzoekspartner van Philips Horticulture

Botany is voor Philips Horticulture al een aantal jaren onze betrouwbare onderzoekspartner. Marcel Raats, Plant Specialist bij Philips Horticulture vertelt: "Dankzij de onderzoeken bij Botany, in een breed scala aan gewassen, kunnen wij de juiste lichtrecepten en teeltomstandigheden beter duidelijk krijgen. Zo kunnen wij dan de tuinders optimaal adviseren bij het opstarten en volgen van een LED teelt."

Raats gaat verder: "Voor onze proeven is het van belang dat Botany een inrichting van de kassen aanlegt die zoveel mogelijk gelijk is aan de praktische situatie van een operationele kas. Ze zijn bereid om aanpassingen door te voeren indien nodig, waardoor we verzekerd zijn van een succesvolle uitvoering van onze experimenten."

"Wat deze samenwerking waardevol maakt, is de flexibiliteit en betrokkenheid van de medewerkers. Er heerst geen 9-tot-5-mentaliteit; in plaats daarvan ervaren we een actieve betrokkenheid en een persoonlijke benadering die onze samenwerking versterkt. Het professionele karakter van Botany gaat hand in hand met de wil om te blijven leren, waardoor we niet alleen kunnen vertrouwen op hun expertise, maar ook kunnen profiteren van kennisuitwisseling."

"Voor Philips Horticulture betekent de samenwerking met Botany meer dan alleen het uitvoeren van proeven. Het geeft ons het vertrouwen dat onze projecten in goede handen zijn. Bovendien is het aangenaam om te werken in harmonie met alle betrokkenen bij Botany, waar gastvrijheid en de mogelijkheid om gasten en collega's mee te nemen naar de proeven, bijdragen aan een vruchtbare samenwerking," sluit Marcel Raats af.