Cirillo

Digitale insect detectie voor onderzoek naar resistentie en gewasbescherming

Botany en Aris zetten met trots een nieuw product in de markt. Cirillo: een digitaal insectendetectiesysteem voor het detecteren en tellen van twee soorten witte vliegen (Bemisia tabaci en Trialeurodes vaparariorum), trips en twee gevlekte spintmijten. Het systeem kan de verschillende stadia van de insecten nauwkeurig identificeren, waardoor de populatieontwikkeling op gewassen kan worden gemodelleerd.

Het Cirillo-systeem is toepasbaar op bladeren van komkommer, tomaat, roos, aardbei, chrysant en gerbera. Botany en Aris ontwikkelden in samenwerking dit hoge doorvoersysteem, gebaseerd op vision technologie en deep learning. De combinatie van Aris’s unieke kennis over vision based fenotyperingsapparatuur en Botany’s kennis over bestrijden van plantplagen vormt een essentiële basis voor deep learning en het ontwikkelen van een algoritme om insecten te detecteren.

De behoefte aan verbeterde onderzoeksmethoden

Vanuit de behoefte om een vervolgstap te zetten in geïntegreerde plaagbestrijding, ontstaat de vraag bij onderzoekteams beter inzicht te krijgen in de populatieontwikkeling van insecten t.b.v. ontwikkeling van plantresistentie, bio pesticiden en geïntegreerde programma’s voor insectenbestrijding.

Deze nieuwe techniek stelt bedrijven in staat om een database te creëren die de groei en ontwikkeling van de populatie van witte vlieg, spint en trips koppelt aan de genotypische gegevens van hun variëteiten. Ontwikkelaars van bio pesticiden hebben de mogelijkheid om gedetailleerde gegevens te verzamelen over de effecten van hun nieuwe producten over de populatiegroei en het exacte moment van effectiviteit. Effecten van gewasbeschermingsmiddelen op de plaagontwikkelingstijd en grootte kan gekwantificeerd worden met de nieuwe screeningsmethode die meer gedetailleerde informatie verschaft.


Aan de slag met Cirillo

De werkwijze

 1. Verzamel bladmateriaal
 2. Verkrijg digitale afbeeldingen met Cirillo
 3. Analyseer afbeeldingen
 4. Output data
 5. Controle door Botany
 6. Ontvang data retour


Voordelen

 • Nauwkeurige fenotypering
 • Uniforme gegevens uit onderzoek
 • Systeem met hoge doorvoer
 • Verminderde arbeidstijd
 • Verlaagde kosten


Zorg ervoor dat u voorop blijft lopen, gebruik Cirillo. Dit systeem is uw volgende stap in het toepassen van ‘big data’ bij fenotypering van plagen. Het Cirillo-systeem is in verschillende vormen af te nemen:

 • Huur uw eigen Cirillo-systeem
 • Stuur monsters op voor screening
 • Maak gebruik van uw eigen Deep Learning Network, volledig op maat ontwikkelt voor andere plagen of ziekteverwerkers.

Wilt u meer informatie over Cirillo?
Neem contact met ons op.